Jobbigt

Jag har verkligen haft en jobbig graviditet, fram till v 18 mådde jag illa och fick spendera morgonen på toaletten. V 19 stukade jag foten så illa att det blev en fraktur vilket innebar 2 veckor på kryckor.. Sen hade jag faktiskt några bra veckor, min semester har varit underbar.. men nu börjar jag känna av graviditeten igen, mina höfter vill inte vara med längre, vaderna & fötterna svullnar upp att jag ser ut som en flodhäst, halsbrännan ska vi inte ens prata om, trött och så fort jag lägger mig ner kommer illamående och kväljningar att jag inte kan sova... Kan inte tiden gå fortare?! Jag vill så att Pyret ska komma ut nu!

Fy vad jag klagar.. missförstå mig rätt, pyret är det bästa som hänt oss.. vi försökte länge innan vi fick vårat älskade plus men man måste väl få klaga lite.. eller? Hur känner ni?

Tror kanske det beror på att jag saknar baby, han jobbar dygn och kommer inte hem förren på torsdag kväll.. är inte van med att sova ensam.. tankarna bara snurrar när jag inte har någon att prata med..

V 27 ♥

Vi har nu gått in i v 27.. bara 13 veckor kvar!

Min kropp:
Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Pyret: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


Första dagen

Då var första dagen efter semestern avklarad och vilken dag det blev.. Inkasstad i ett kaos, växeln ringde konstant och i receptionen tog mailen aldrig slut..
Nu sitter jag i soffan och är helt slut, trött & ont i huvudet. Jag brukar ju ta en tupplur på eftermiddagen och jag märker verkligen av att det inte finns tid för det nu.. Det kommer nog att bli tidigare kvällar framöver. Men just idag jobbar baby till 22 och kommer därför hem runt 23, och eftersom han jobbar dygn imorgon och på onsdag så måste jag hålla mig vaken...hur det nu ska gå till..

Nytt i klädskåpet

Magen växer förfullt likaså gör mina garderober.. det här är mina senaste fynd från H&M :)

    

Tillbaka

Vi har nu kommit hem från Mallorca.. vill bara tillbaka! Det är kallt, regnigt och mörkt här.. men samtidigt ser jag fram emot hösten ♥ Alla mysiga kvällar med tända ljus, gosiga tjock tröjor & raggsockor, pyssla här hemma och förbereda inför pyrets ankomst ♥

Resan var helt underbar, vi har solat & badat i massor :) Ätit god mat, vandrat omkring & så blev det lite shopping.. Däremot märker jag verkligen av graviditeten nu.. mina vader och fötter ville inte vandra lika mycket som jag ville, det gjorde så ont efter ett tag och dom svullnade upp! När vi kom hem om kvällarna såg mina ben ut som flodhäst ben! Baby och våra vänner började kalla mig Pingu då jag tydligen såg ut som en pingvin haha! Men jag bjuder på den :) Det har inte varit lika jobbigt sen vi kom hem så det var nog värmen som bidrog med de mesta.


V 24 ♥


V 25 ♥
Baby ♥

Måste visa det som shoppades också :)


Pyret fick en söt mössa ♥


Och en tröja men byxor till ♥


Mys Söndag

Idag har vi varit hemma hos babys moster och fått nycklarna till lägenheten på Mallorca! Ett steg närmre resan.. nu är det bara att packa kvar, vilket vi måste göra imorgon för vi åker tidigt på tisdag. Äntligen är det nära, som jag har längtat!

Sen gick vi till mina föräldrar, familjemiddag stod på menyn ♥ Hela familjen var samlad.. det händer inte så ofta, så det firades med tårta till efterrätt :) Mamma hade dessutom lagat en av mina (många) favvorätter, tack min älskade mamma!

Imorgon ska vi till SMVC då jag ska ta blodtryck så nu är det dags för sängen.

Sov gott ♥

Tiden bara flyger iväg..

Vi är nu i v 24 ♥ Helt ofattbart.. om 16 veckor är pyret beräknad att titta ut!
Mitt illamående har äntligen gått över, tror det var v 19 som jag kunde vakna i fred utan att må illa! Dock fick jag en fraktur i foten v 19 så glädjen varade inte länge. Jag fick hoppa på kryckor i 12 dagar och självklart var det 30 grader varmt.
Men efter det har jag verkligen kunnat njuta av att jag är gravid, jag har inte kunnat gjort det innan..
Men nu njuter jag ♥

Nu har babt & jag haft semester i två veckor.. det har varit så skönt, även om vädret har varit skit! Som tur e så åker vi till Mallorca på tisdag, nästan två veckor med sol och bad & god mat! Sista resan innan pyret kommer.. Åhh vad jag längtar till 4 december! ♥

Ni ska få några bilder;


V 20 ♥


V 22 ♥


V 23 ♥RSS 2.0