Sömnen vann till slut!

img_4913 (MMS)

Sömnen vann till slut!


Just nu är på vi på avskedsfest och Melli ...

img_7683 (MMS)

Just nu är på vi på avskedsfest och Melli vägrar sova :)


Vi har varit på babysång idag på öppnaförs...

img_6492 (MMS)

Vi har varit på babysång idag på öppnaförskolan! Måste säga att det var så kul och vi ska dit nästa vecka igen :) Melissa skrattade å tittade på alla bebisar, det värmde i hjärtat mitt!  Dessutom anmälde jag oss på en baby massage kurs som börjar i februari. Nu ska vi ner på stan å träffa Jenny!  Mys!


Lillan & jag är på väg till min farmor som...

img_2059 (MMS)

Lillan & jag är på väg till min farmor som har fått kommit hem från sjukhuset! Berättar om återträffen ikväll!


Ensam..

Idag började M jobba efter 1 månads ledighet! Gissa om jag var nervös, nu var jag för första gången helt ensam med lillan! Även om man vet att man klarar det så är man (eller iallafall jag) så rädd att det inte skulle gå!
Men om jag får säga det själv så gick det såå bra :)
Hon har varit fantastisk idag, hon är självklart alltid det men hon har väldiga problem med sin lilla mage! Hon har så ont ibland att hon bara gråter å gråter vilket skär i hjärtat mitt! Lilla snutta! Så idag har varit en bra magdag och jag hoppas att det håller i sig!
Det har varit en sån bra dag att efter våran långpromenad fortsatte hon att sova så jag hann städa ut julen och laga mat :)


(Här är Melissa ca 1,5 vecka <3)

Imorgon ska vi iväg på återträff med alla i föräldragruppen! Det ska bli så kul att se vad alla fick och få höra hur det gick å så. Spännande!

 


Förlossningsberättelse del 2

Nu sover lillan och jag har ork att fortsätta berätta om dagen hon kom, vilket är för en månad sen idag! Tiden går så fort att jag hinner inte med..

..Vi fick vårt rum och jag bytte om till dom snygga sjukhuskläderna ;) Efter frukosten satte dom en nål och jag fick min medicin runt 9.40 och då hade jag ca 2 värkar/10 min.
En timme senare tog dom hinnan så mitt vatten gick och då var jag fortfarande bara öppen 4 cm. Värkarna blev mer intensiva och gjorde betydligt ondare så runt 12 tiden började jag med lustgasen.

Men mina värkar kom fortfarande för sällan så barnmorskan satte in ett hormondropp runt 13.30.. Dock tog det för bra så jag hade knappt 20 sekunder mellan värkarna och dom kunde hålla i upp emot 3-4 minuter! Jag bodde i lustgasmasken och helt ärligt så trodde jag att nu dör jag! Jag hade droppet i ca en timme och det enda jag fick ur mig mellan värkarna var, EPIDURAL! Och läkaren kom som en räddande ängel.. det var som natt och dag, vilken skillnad.. jag kände ingenting, bara trycket men det gjorde inte ont eller iallafall inte som värkarna..Så här fick jag i mig en smörgås för att samla energi..Vid 15.30 undersöktes jag igen och var då öppen 6 cm. Då tänkte vi att om 4 timmar ungefär är jag kanske öppen 10 cm..
Vid 16.30 behövde jag gå på toaletten och när jag kommer ut säger jag att jag mår illa, barnmorskan som hade kommit in med en pilatesboll ville då undersöka mig igen och då var jag öppen 9,5 cm!! Hon skrattade till och sa att vi inte behöver använda bollen utan vi är redo för att krysta.. Gissa om vi vart snopna.. Nästan 4 cm på en timme!

Jag började krysta vid 17.00 och efter en timme börjar mina krafter ta slut, dom sätter därför in hormondroppet igen då mina värkar är för dåliga.. ungefär en halvtimme senare kallar dom in läkaren för att kunna hjälpa mig på traven..det blir sugklocka.. hon är ute 18.52. I nästan två timmar fick jag krysta..snacka om att jag var helt SLUT efter :)
Jag hörde henne skrika och alla sa hur fin bebis vi fått så till slut skriker jag ut.."Vad blev det??" Ingen tänkte på att säga det..haha! När dom sa att det blev en flicka kom tårarna!"Hon blir ensam barn" sa jag när jag hade hämtat andan..haha!

Melissa en dag gammal <3


Förlåt för att jag bara har försvunnit! Ti...

img_6839 (MMS)

Förlåt för att jag bara har försvunnit! Tiden räcker inte till! Det enda jag vill är att vara med min underbara dotter! På torsdag blir hon hela fyra veckor och det längsta vi har varit ifrån varandra är när jag slängde soporna en gång! Snacka om separationsångest :) jag lovar att ni ska få andra delen av förlossningen snarast! Dessutom ska ni få en sammanfattning av jul å nyår!


RSS 2.0